פודקראסט – אופים מדברים הינו פודקאסט העוסק באוכל, בתזונה, ובעיקרו הגדול האפייה ולחם. הפודקאסט נוגע בנושאי האוכל, התזונה, ובראיונות יחד עם אופים ידועים ומצליחים, ודמויות שונות מהתחום. את הפודקאסט מגישים ומפיקים בני הולצמן וחגי בן יהודה, שיעבירו את הפודקאסט בצורת ראיון, שאלות ותשובות, וסיפור סיפורים. כשבכל פרק יגיע אורח אחר, וידברו על נושא אחר מהתחום אליו הוא קשור, יקבלו השניים טיפים לאפייה נכונה, לעסקים, להצלחה, ובכלל.
בני הולצמן הוא שף קונדיטור, אשר למד את לימודי הקנדטוריה ב"אסטלה", התמחה באפיית לחם אצל ה"מאסטר בייקר" בידוע בגרמניה – פאלק זוטפלץ. כיום הולצמן עובד הקונדיטוריות האיכותיות "כיכר לחם" ו"טאטי", ובמחלקות הקונדיטוריה של רשת הסופרים "טיב טעם".
חגי בן יהודה הוא דור חמישי למפתחת אופים, ולחמים הם חלק ניכר מחייו. את הכשרתו הוא עשה בפריז – "Le Moulin De La Vierg", ולאחר מספר שנים כאופה בישראל, יצא להמשיך ולהעמיק את ידיעותיו והכשרתו בחבל "בריטני" שבצרפת. לחגי גם אתר ועסק משלו למעוניינים – חגי והלחם.
האזנה מהנה!
כל הפרקים
פודקראסט – אופים מדברים
בני הולצמן וחגי בן יהודה מארחים אופים לשיחות על עולם הלחם הישראלי.
פרק 15 – שיחה עם סיון פרנקין
byHagay BenYehuda
סיון היא סטודנטית לדוקטורט שעושה את עבודת המחקר שלה על זני החיטה המסורתיים של ארץ ישראל