דייב ויינר – מפתח תוכנה, יזם, וסופר. איך הוא נוגע לנושא שלנו?
דייב ויינר, ממפתחי ה – RSS – הוא בעצם הראשון שגרם לאוטומציה של תהליך העלאת פודקאסטים לרשת. מהשלב הראשוני של העלאת התוכנית על ידי הפודקאסטר, ועד שלב השילוב של התוכנית לאפליקציית המשתמש.
לסיפור שלנו מצטרף אדם נוסף – אדם קרי – מליונר מתחום ההייטק, בעברו היה מגיש בערוץ MTV.
אדם קרי הוא מחלוצי תחום הפודקאסט, לתוכנית הפודקאסט הבינלאומית המצליחה שלו – "Daily Source Code", היו מאות אלפי מאזינים מכל רחבי העולם, והאתר שלו – "Pod Show" היה אחד מאתרי הפודקאסטים המובילים בכל בעולם.
האדם הראשון שעשה היסטוריה וזכה בתואר הפודקאסטר הראשון הוא כריסטופר ליידן – עיתונאי אמריקאי.
בשנת 2003 החליט ליידן לעזוב את תחנת הרדיו בה הוא שידר בעקבות סכסוך עבודה עם ממוניו.
ליידן חיפש להעלות את תוכנית הרדיו שלו לאינטרנט, וכך מצא את דייב ויינר. השניים חברו יחדיו, שיתפו פעולה, והקימו את הפודקאסט הראשון בעולם!
מאז, התחילו לשדר אלפי אנשים מכל רחבי העולם פודקאסטים במגוון נושאים שונים ובתדירויות משתנות.
לרוב, אנשים אלו מומחים בתחום התעסקותם, ורוצים לשתף את הידע והשקפותיהם האישיות עם יתר העולם. כיום, רוב הפודקאסטים עשויים ברמה גבוהה ומקצועית, שלא נופלת מתוכניות הרדיו הותיקות ומוכרות.
ישנן אפילו תחנות רדיו, אשר מעלות לרשת חלק מתוכניותיהן לרשת בתור פודקאסט.
ניתן למצוא כיום תוכניות העוסקות במוזיקה, ספורט, בריאות, מדע, אקטואליה, כלכלה, ועוד, ועוד, ועוד.
בשנת 2019, פורסמו מחקרים בארצות הברית. תוצאות המחקרים הראו, כי למעלה ממחצית מאוכלוסיית ארצות הברית האזינו לפודקאסט פעם אחת ואף יותר. והתחום והחשיפה לפודקאסטים המגמת עלייה משמעותית.
עם עליית תחום הפודקאסטים בשנים האחרונות וכניסתו ל"מיינסטרים", החל להשפיע על השיח והתרבות המקומית והעולמית. לדוגמא, לא פעם, פודקאסטים העוסקים במקרי פשע, הביאו לפתיחת תיקי חקירות סגורים, סגירת תיקם פתוחים, ואף למציאת הפושע שחשב שחמק מעונש!