עושים טכנולוגיה | ד"ר יובל דרור
רשת "עושים היסטוריה"
על הפודקאסט עושים טכנולוגיה -
עושים טכנולוגיה הינו פודקאסט מדעי-טכנולוגי העוסק בעולם הטכנולוגיה ובאנשים שבתחום.
הפודקאסט נוגע בתחומי המדע, הטכנולוגיה, האנשים שעוסקים בתחום, וכל מה שסובב סביבם.
את הפודקאסט מגיש ד"ר יובל דרור אשר יעביר את הפודקאסט לרוב כמגיש יחיד בסגנון הרצאה קלילה.
בכל פרק ידבר יובל על נושא, אירוע, אדם, או טכנולוגיה אחרת.
אתם מוזמנים להינות מסדרת פודקאסט הטכנולוגיה-מדעי-חברתי של רשת "עושים היסטוריה" המומלץ!
על ד"ר יובל דרור -
ד"ר יובל דרור הוא מרצה, חוקר, פרשן, סופר, וסוציולוג ישראלי. שעוסק בסיקור הטכנולוגית האינטרנט והמחשבים כאחד. דרור, שבעברו כיהן כדיקן בית הספר לתקשורת ב"המכללה למנהל", מרצה בימים אלו על נושאי החדשנות, אינטיליגנציה מלאכותית (AI), והשפעות הטכנולוגיה הדיגיטאלית והרשת החברתית על העולם והארץ בפרט.
האזנה מהנה!
ד”ר יובל דרור, מרצה, סופר וחוקר בתחום של סוציולוגיה של טכנולוגיה, מגיש פודקאסט חכם ומעמיק על טכנולוגיה, אנשים ומה שביניהם
בספטמבר 2024 פרסם אפו היבֶרינֶן בן ה-54, פרופסור למדעי המחשב מאוניברסיטת הלסינקי שבפינלנד, את המדורה השנייה של הספר שלו "אינטליגנציה כואבת: מה בינה מלאכותית יכולה לגלות לנו על סבל אנושי".
היברינן, שמשתמש בתיאוריה חישובית, טוען שאנחנו יכולים ללמוד משהו על הסבל והכאב הנפשי שלנו אם רק נבחן איך מערכות בינה מלאכותית עובדות, איך הן מעבדות מידע ופועלות.
אחרי שהוא מציג תשובה מעניינת לשאלה "מהו סבל" ו"למה אנחנו סובלים", הוא עונה על שאלה אחרת: האם מחשבים, האם מערכות הבינה המלאכותית סובלות, האם הן מסוגלות לחוות סוג מסוים של סבל שדומה לסבל שלנו ואם כן, איך הוא נראה? הוא אפילו מצביע על דרכים להפחית את הסבל שלנו, את הסבל האנושי.
צריך להבהיר: זה לא פרק עצוב או מעיק. להפך! הפרק הזה יגרום לכם לחשוב מחדש על השאלה למה אתם חווים תסכול ולמה הוא נגרם, ולא פחות חשוב מכך, הוא יציג בפניכם תשובה מעניינת לשאלה: מה אפשר לעשות בנוגע לזה, שאלה שעוברת דרך ההבנה של "משוואת התסכול".
קישורים:
להורדת הספר "אינטליגנציה כואבת"
https://arxiv.org/abs/2205.15409
פודקאסטים דומים באותו נושא שמשתמשים אחרים אהבו
לחזרה לקטגוריה פודקאסטים בנושא טכנולוגיה, לחצו כאן.