פרות קדושות | יזהר באר
על הפודקאסט פרות קדושות -
פרות קדושות הינו פודקאסט העוסק במיתוסים היסטוריים, דתיים, תרבותיים, פוליטיים ועוד!
הפודקאסט נוגע בתרבות, אקטואליה, פוליטיקה, היסטוריה, דת, ועוד מגוון נושאים אשר בכל אחד מהר מיתוסים שונים שכולנו מכירים מחיי היום יום ובכלל.
את הפודקאסט מגיש ומפיק יזהר באר, שיעביר את הפודקאסט בצורת ראיון, שאלות ותשובות, וסיפור סיפורים. כשבכל פרק ידבר על מיתוס אחר, לפעמים עם אורח נבחר מהתחום הקשור, וינסה יחד עם האורח והמאזינים להבין האם ישנה אמת מאחורי המיתוס, או שמא הוא איננו נכון או אמיתי, ויסכם אותו מכל הזוויות.
אתם מוזמנים להינות מסדרת פודקאסט המיתוסים הגדול המואזן והמומלץ!
על יזהר באר -
יזהר באר הוא עיתונאי, פעיל חברתי, מנכ"ל ומייסד של עמותת "קשב – מרכז להגנת הדמוקרטיה בישראל", ומנכ"ל לשעבר של עמותת "בצלם".
באר היה כתב מדיני בעיתון "הארץ", ובאתר "Ynet", ומתמקד בעיקר בסכסוך הישראלי-פלסטיני.
האזנה מהנה!

יזהר באר ואורחיו בוחנים באופן ביקורתי מיתוסים ישראליים שאמיתותם לא הובררה עד הסוף
מנואלה דבירי (76), עיתונאית, סופרת ומחזאית ממוצא איטלקי, אקטיביסטית פוליטית, פעילה הומניטארית שסייעה לאלפי ילדים פלסטינים לקבל טיפול רפואי בישראל ואופטימיסטית בלתי נלאית, איבדה את בנה יוני במוצב כרכום בלבנון בפברואר 1998. לאחר מותו נאבקה דבירי במסגרת תנועת "ארבע אמהות" להוצאת צה"ל מלבנון, דבר שהתממש שנתיים לאחר נפילתו. מלכתחילה סירבה דבירי להיכנס למשבצת האם השכולה ובחרה להמשיך לחיות את החיים במלואם. מאז נוספו לסטטיסטיקה עוד מאות אמהות שכולות, שרואות בבחירות שלה מודל.
לאחר מות בנה התעמתה האזרחית דבירי עם הצמרת הצבאית והמדינית והאשימה אותה בהפקרות. נדמה היה שכמה מתובנותיה אף חלחלו ויושמו מאז. אבל בימים אלה, כאילו לא נלמד דבר, מקים צה"ל מחדש את מוצב כרכום בתוך שטח לבנון, מעשה של "טרלול", היא אומרת.
שוחחנו על שכול, רגשי אשמה והחיים שנמשכים, על האירועים המוזרים שהתרחשו במשפחתה לאחר מותו של יוני, ועל השוני בין המחאה שהוציאה את צה"ל מלבנון למחאה שמנסה עתה להציל את מדינת ישראל מאובדנה.
דבר אחד לא השתנה ב-27 השנים שחלפו מאז שכלה את בנה, היא מציינת – זהותו של ראש ממשלת ישראל.
שוחחנו על החיים המשותפים של אשה חילונית וליברלית עם בעל דתי במשך קרוב לשישים שנה, ומדוע לא תפסיק להציל ילדים פלסטיניים גם אחרי 7 באוקטובר.

פודקאסטים דומים באותו נושא שמשתמשים אחרים אהבו
לחזרה לקטגוריה פודקאסטים בנושא תרבות, לחצו כאן.