פודקאסט כתב-העת "זמנים" | אלה אילון ואסף מונד
על הפודקאסט של כתב-העת "זמנים" -
הפודקאסט של כתב-העת "זמנים" הינו פודקאסט העוסק ומתעסק בתחום היסטוריה, בעזרת ראיונות עמוקים, מקצועיים, ומעניינים של מגוון רחב של מומחים, חוקרים, ואנשי מפתח שבתחום אשר פרסו לכתב-העת "זמנים" את מאמריהם בתחומי ההיסטוריה השונים. הפודקאסט עוסק במגוון רחב של מאמרים, חוקרים, חוקרות, ונושאים.
זמנים הפודקאסט, מופק ומוגש על ידי אלה אילון ואסף מונד, כאשר אלה ואסף מעבירים את הפודקאסט דרך ראיונות מעמיקים ומעניינים עם חוקרים וחוקרות שונים אשר פרסמו לכתב-העת את מאמריהם, דיונים מעמיקים, וסיפורים שונים ומגוונים על ההיסטוריה, על מאמרים, חידושים, ועוד.
בכל פרק יתארח אורח אחר מהתחום – היסטוריונים, חובבי היסטוריה, ארכיאולוגים, ועוד מגוון רחב של אנשים הקשור לתחום המרתק הזה.
אתם מוזמנים להינות מכל פרקי סדרת פודקאסט ההיסטוריוני המומלץ מבית כתב-העת "זמנים"!
על כתב-העת "זמנים, אלה אילון, ואסף מונד -
כתב-העת "זמנים", הינו רבעון להיסטוריה, המשותף לבית הספר להיסטוריה על שם יעבץ באוניברסיטת תל אביב, החברה ההיסטורית הישראלית, והאוניברסיטה הפתוחה.
אלה אילון ואסף מונד הם סטודנטים לתואר שלישי בהיסטוריה בבית הספר להיסטוריה על שם יעבץ באוניברסיטת תל אביב.
האזנה נעימה!
פודקאסט כתב העת ”זמנים”
ראיון עם ד”ר אורנה קרן-כרמל, על המאמר ”האמת האפורה: הצלת יהודי דנמרק בשואה בתרבות הזיכרון בישראל” שהתפרסם בגיליון זמנים 141.
תיאור המאמר בגיליון זמנים:
סיפור הצלתם של אלפי יהודי דנמרק באוקטובר 1943 הוא אחד המיתוסים היציבים בזיכרון השואה הציבורי בישראל, ואתו סירת הדיג שהפכה לסמל של אותה הצלה מאורגנת, שבמהלכה הוברחו היהודים לשוודיה השכנה. עם זאת, מאז שנות ה־40 של המאה העשרים ועד ימינו־אנו חלו שינויים ניכרים בתרבות זיכרון השואה בישראל, ואלו עיצבו את היחס לעם הדני, ללוחמי המחתרת שלו ולניצולים עצמם. אורנה קרן-כרמל בוחנת במאמר זה את ההקשר ההיסטורי הרחב והמשתנה של סיפור ההצלה על רקע עיצובם של אתוסים לאומיים, ומראה כיצד המיתוס שגובש סביב ההצלה לא רק סייע בגישור בין העבר להווה ובין אֵימי השואה למוסריות המצילים, אלא גם תרם לעיצוב הזהות הלאומית של החברה הישראלית.
ד”ר אורנה קרן-כרמל חוקרת את אירועי מלחמת העולם השנייה בארצות סקנדינביה ואת זיכרון השואה בהן, ולאחרונה מתרכזת ביחסי ישראל-סקנדינביה לאורך השנים.
הפרק הוקלט באולפני הרדיו של האוניברסיטה הפתוחה.
מוזיקת פתיח וסיום: Johannes Brahms, Hungarian Dance no. 7 – Allegretto in F major. Performer: Andreas Pfaul השימוש בקטע המוזיקה נעשה תחת רישיון קריאייטיב קומונס (CC-PD).
פודקאסטים דומים באותו נושא שמשתמשים אחרים אהבו
לחזרה לקטגוריה פודקאסטים בנושא היסטוריה, לחצו כאן.